İlk Yazı! Çocuklar için çalışmak…

Geçtiğimiz nisan ayında benim için çok önemli olan bir proje düzenlendi. Proje Gençlik Spor Bakanlığının bünyesindeki Gençlik Merkezlerine gelen çocuklara kodlama ve robotik eğitimleri verilmesi için, eğitmen eğitimlerinin gerçekleştirilmesiydi.

Türkiyenin 81 ilinden toplam 162 eğitmene Code.org, Hackercan, Scratch, MIT App Inventor, Web Programlama, Robotik, 3D yazıcı/baskı, Siber Güvenlik ve SEO Eğitimleri verildi.

İşin en güzel yanı ise; liseden beri hayalimde olan kodlama/yazılım/robotik alanlarının mantığı olan algoritmanın genç bireylere yani çocuklara verilmesiydi. Bu projenin küçük bir parçası olarak emeklerimizin çocuklara ulaşacağı düşüncesiyle toplam 10 gün boyunca günde 8 saat yorulmadan Scratch eğitimi vermek inanın beni ve ekip arkadaşlarımı hiç yormadı (Benim ses kısılması hariç :) ).

Projenin diğer aşaması olan değerli eğitmenlerin çocuklara ulaşması sonucu ortaya güzel kareler çıkmaya başladı. İnanıyorum ki genç yaşta kodlamanın ucundan tutacak olan bu çocuklar; gelecekte alternatif çözümler üreten ve bulunduğumuz bu coğrafyayı düşünceleriyle güzelleştirecek olan bireyler olacaktır…