Mutfakta Kodlama Eğitimi!

İşi mutfağında öğrenmek deyimini tam olarak gerçekleştiren bir eğitim ortamı, yazılım firmasında kodlama ve ileri seviye yazılım dili öğrenme imkanı sunuldu.

Halk arasında dile getirdiğimiz "İşi mutfağında öğrenmek" deyimini gerçekleştiren bir projenin içerisindeyim. Pamukkale Teknokent'te yer alan Kodpit Akademi çocuklara kapısını açarak, yazılım öğretmeyi; yazılım geliştirilen mekanda öğretmeye başladı.

Ekiple Ağustos 2016'dan bu yana beraberiz, bunca zamandır il il gezip çeşitli etkinliklerle, davetlerle hedefimiz çocuklara kodlamanın mantığı olan Algoritma'yı ve seviyelerine göre programlama dillerini tanıttık. Çok güzel dönütler aldık, çocukların orjinal fikirlerine katkı sağladık. Onlarda bizlere enerjileriyle neşe kaynağı oldular.

Şimdi ise; farklı bir yapı içerisinde sunuyoruz bu hizmeti, Denizli Pamukkale Teknokent’te yer alan ofisimizde, çocuklar için bir sınıf oluşturduk. Bu sınıf; gürültüden zaten uzak olan ofiste bir taraftan işin ustaları kodlamaya devam ederken diğer taraftan minik parmaklarıyla bu işe merak sarmış küçükler "üretmek" üzerine fikirler geliştiriyorlar.

Evet "üretmekten" bahsediyorlar, 3 hafta sürecek olan eğitimlerimizin ilk günü bugündü.Fakat büyümüşte küçülmüşlerimizden gelen "üreterek kullanmak" ifadesini duyunca irkildim. Eğitim verdiğim her kesime, lafa başlarken değindiğim konuları bilen bilir. O konuların özetini bir çocuktan duymak, beni oldukça etkiledi. Çocuklar bizim geleceğimiz, eğer onlara bu yaşlarında imkan sunmazsak ileride başarısız olduklarında da onları suçlamaya hakkımız olamaz...

Eğitim kapsamında Temel Algoritma Eğitimi, Scracth, Hackercan, Code.org ve AppInventer ile mobil uygulama geliştirme çalışmaları gerçekleştireceğiz.Böylece çocuklarımızın bilgisayarı sadece oyun oynamak için yapılmış bir alet olarak algılanmasının dışına çıkarak somut ürünler oluşturabileceklerinin farkına varmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Şimdilik bu kadar bakalım diğer haftalarda bizi neler bekliyor...